Muziek in de Waterstaatskerk

HENGELO - Doris Hochscheid en Frans van Ruth staan op zondag 11 maart samen op het podium van de Waterstaatskerk met "Verloren gewaand?".

Samen zoeken we naar verloren gewaande composities. Dit doen ze onder de naam Dutch Cello Sonatas Foundation, waarmee ze internationale prijzen in de wacht wisten te slepen. Ook hebben ze inmiddels al zeven CD's uitgebracht met dit werk van verschillende grootheden. Op zondag 11 maart brengen ze composities van onder andere Richard Strauss, Hendrik Witte, Hans Kox en Henriƫtte Bosmans in de prachtige Waterstaatskerk. Met Doris Hochscheid op de cello en Frans van Ruth achter de piano presenteren ze hun eigen uitvoering van alom bekende composities.

Je kan er bij zijn in de Waterstaatskerk vanaf 16.00 uur. De kaartverkoop hiervoor verloopt via de Schouwburg Hengelo. Kijk voor reserveringen en meer informatie op www.schouwburghengelo.nl.

Boek&Feest met Maarten van Rossem

OLDENZAAL - Boek&Feest is het literaire feest van Oldenzaal sinds 2016. Een samenwerking tussen Stadstheater De Bond, Bibliotheek Oldenzaal en Boekhandel Broekhuis leidt dit jaar tot alweer de derde editie van Boek&Feest.

De hoofdgast voor dit jaar is Maarten van Rossem. Bekend als schrijver van titels als "Nederland volgens Maarten van Rossem", maar ook te zien op TV. Zo jureert hij al jaren in de populaire kennisquiz "De slimste mens" en heeft tegenwoordig z'n eigen programma genaamd "Hier zijn de van Rossems". In deze optredens laat hij regelmatig z'n ongezouten mening en visie over de wereld om hem heen horen. Dit gaat gepaard met een uitgebreide kennis over tal van uiteenlopende onderwerpen. Waar hij het tijdens Boek&Feest over gaat hebben blijft nog een verrassing, maar het belooft een interessante, uitdagende avond te worden. Alle thema's zijn mogelijk.

Boek&Feest van Boekhandel Broekhuis, Bibliotheek Oldenzaal en Stadstheater de Bond vindt dit jaar plaats op donderdag 15 maart in het stadstheater, aanvang om 20.15 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.stadstheaterdebond.nl.