Afbeelding
Foto:

Nieuwe buurtbus in Borne van start

BORNE - De nieuwe dienstregeling van Twente is deze week van start gegaan. Dit leverde natuurlijk ook weer de nodige wijzigingen op voor het openbaar vervoer. Eén van deze wijzigingen is de nieuwe buurtbusverbinding van Borne. Maandag was het startschot hiervoor.

Wethouder Herman Mulder gaf maandagmiddag het symbolische startschot voor deze buurtbusverbinding op station Borne. Om 13.45 uur arriveerde hij op het station met de nieuwe buurtbus, opgewacht door de groep vrijwillige chauffeurs die er op gaat rijden. De nieuwe buurtbus zal nu drie routes rijden van en naar het station. Dit zijn lijn 530 via de Bornsche Maten, lijn 531 via de Stroom Esch en lijn 532 via Letterveld. Als gevolg hiervan komt wel de eerdere buslijn 30 te vervallen evenals lijn 51 door Letterveld. De buurtbus zal rijden van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De buurtbus zal in principe eens per uur een de betreffende route rijden, waardoor inwoners met enige planning dus goed kunnen reizen.

Grote behoefte
De komst van de buurtbus is een langgekoesterde wens bij veel inwoners van Borne. Er zijn mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, waarvoor de nieuwe buurtbus een belangrijke en logische aanvulling is. De buurtbus is ook ontstaan uit het provinciale verbeterplan voor het openbaar vervoer. Alle veertien Twentse gemeenten, consumentenadviesorgaan ROCOV Twente en vervoersbedrijf Keolis hebben hier samen aan gewerkt. De insteek is dat buslijnen die weinig passagiers trekken verdwijnen, maar vervangen worden door andere vormen van mobiliteit. Door een buurtbus met vrijwilligers in te zetten blijft toch het vervoer behouden voor deze gebruikers. Deze insteek voorkomt dat een buslijn verdwijnt zonder alternatief, wat een aantasting van de mobiliteit is.