Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Weer bijdrage voor
nieuwe evenementen

HENGELO - Evenementen zijn steeds belangrijker voor gemeenten om wat levendigheid in de stad te houden. Hengelo heeft een grote ambitie om onder meer het centrum grondig te gaan renoveren. Het ondersteunen van mooie evenementen is hierbij ook een belangrijke pijler.

Vanaf 1 maart is het weer mogelijk voor organisatoren van een evenement in Hengelo om een financiële bijdrage aan te vragen. Dit jaar zijn er twee momenten waarop organisatoren van nieuwe evenementen een aanvraag voor een bijdrage in kunnen dienen. Hengelo Promotie is de organisatie die zorgt voor de afhandeling van deze aanvragen. Zij attenderen organisatoren op deze mogelijkheid, omdat organisatoren van nieuwe evenementen nog niet bekend zullen zijn met deze mogelijkheid.

Aanvragen
Organisatoren die een nieuw evenement op willen zetten in de categorie 'nieuwe kansrijke evenementen kunnen tot 1 april een aanvraag indienen voor een bijdrage. Hengelo Promotie is verantwoordelijk voor het evenementenbeleid en het daarbij behorende beleid voor financiële bijdragen voor de ondersteuning van evenementen in Hengelo. In het beleid zijn er vier categorieën vastgesteld; naast de 'nieuwe kansrijke evenementen' zijn dit ook 'culturele/sociale' en 'beeldbepalende' evenementen en eenmalige bijdragen. Op www.hengelopromotie.nl/werkwijze-financiele-bijdrage staat alle informatie over het aanvragen van deze bijdrage.

Hengelo Promotie
Iedereen die een evenement organiseert of wil gaan organiseren kan terecht bij Hengelo Promotie. Hengelo Promotie speelt een belangrijke rol bij het samenstellen van een samenhangend programma aan evenementen en heeft als doel de organisatie van evenementen te stimuleren en te faciliteren. Zo kunnen zij helpen bij een stukje promotie om zeker een nieuw evenement tot een succes te maken. Ook is Hengelo Promotie een goede plek voor bezoekers om te kijken wat er zoal te doen is in Hengelo. En dit is aardig wat; op dit moment staan er iets minder dan 200 evenementen gepland. Zo is er voor iedereen iets te beleven.