Afbeelding
Foto:

Lezingcyclus Markante Hengeloërs

HENGELO - In de lezingcylus 'Markante Hengeloërs' is het dinsdag 27 februari om 19.30 uur de beurt aan voormalig directeur/bestuurder van onder meer alle Twentse ziekenhuizen en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De lezing vindt plaats in het auditorium van Museum Hengelo en kunt u bijwonen voor € 2,- (donateurs gratis).

Museum Hengelo bewaart de geschiedenis van de stad en haar inwoners voor de huidige en volgende generaties. Het levensverhaal van markante inwoners, die wat bijzonders te vertellen hebben, is uitermate interessant om te horen. Het museum heeft daartoe een aantal markante Hengeloërs uitgenodigd om gebeurtenissen, ervaringen en inzichten met anderen te delen. Niet alleen over het beroep of hobby, maar ook over hun persoonlijk leven. Een verhaal over ouders, jeugd, volwassenheid tot heden. Over ervaringen thuis, op school, in het beroep en in de maatschappij. Maar ook bijzondere ervaringen en/of inzichten komen aan de orde. Door deze verhalen vast te leggen kunnen niet alleen de toehoorders hiervan genieten maar ook toekomstige bezoekers van het museum.

Markante bestuurder
Clemens Dijkers woont sinds 1976 in Hengelo en maakte carrière als bestuurder in de ziekenhuiswereld in verschillende Twentse gemeenten. Over zijn leven en werk gaat deze Markante Hengeloër ons op aanstekelijke wijze vertellen. Clemens is geboren in Raamsdonkveer en opgegroeid in Oldenzaal. Na de HBS en militaire dienst rond hij de studie Bedrijfseconomie in Rotterdam af.

Fusies
Hij is verantwoordelijk geweest voor het fusieproject van de ziekenhuizen in Hengelo en daarna in Almelo. Na 4 jaar voorzitter van de Raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente rondt hij zijn vierde fusieproces van de Apeldoornse en Zutphense ziekenhuizen af als voorzitter van de raad van bestuur. Landelijk is hij actief als voorzitter van de vereniging van ziekenhuizen. Als u meer wilt weten over het leven van deze markante Hengeloër en de schaalvergroting in de ziekenhuiswereld dan mag u deze lezing niet missen. De ontwikkeling van het structuurplan van het Hengelose Streekziekenhuis Midden Twente komt daarbij zeker aan de orde.