Afbeelding
Foto:

Hengelose Danée Rooseval derde op de DK -18

HENGELO - Judo Promotion Twente kwam afgelopen weekend in actie op het DK-18 in Markelo. Dit is het plaatsingstoernooi voor het NK in Tilburg over twee weken. Judo Promotion Twente boekte weer diverse successen.

De dames waren allemaal op het middagblok ingedeeld en Danée mocht op mat 3 het bal openen tegen Carmen Dijkstra. Carmen begon de partij zeer aanvallend en Danée had moeite om in haar spel te komen. Danée kreeg een shido en deze straf zorgde ervoor dat Danée meer ging aanvallen. Danée had de partij onder controle, maar kwam niet tot scoren. Danée kwam in het grondgevecht terecht na een afgeslagen aanval van Carmen. Ze reageerde net niet scherp genoeg en rolde in een houdgreep waar ze niet meer uit los kwam. In de volgende wedstrijd in deze poule van de dames +70 kg, moest Carmen het opnemen tegen Amber Weiland. Amber wist binnen de minuut met een heupworp een ippon te scoren. Danée moest het in de laatste wedstrijd in deze poule opnemen tegen Amber. Ook in deze partij had Danée het moeilijk, maar een mislukte actie van Amber betekende dat Danée een houdgreep kon vastpakken. Na 10 seconden wist Amber uit de houdgreep te komen, maar Danée stond met een waza ari voor. Amber begon fanatiek aan te vallen, wat resulteerde in twee shido's voor Danée, maar dit was niet genoeg om de winst van Danée af te pakken. Aangezien alle dames 1 partij hadden gewonnen, werd er eerst gekeken wie de meeste wedstrijdpunten had. Danée viel hierdoor buiten de boot en moest genoegen nemen met een 3e plaats en plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap over 3 weken in Tilburg.

Mooi resultaat
Jochem van Dijk (eerstejaars -18 -81 kg.) uit Borne bracht het eveneens tot een 3e plaats: Jochem opende zijn toernooi goed tegen Chris Scheurwater. Jochem scoorde binnen 20 seconden een ippon en kon door naar de volgende ronde. De 2e partij stond hij tegenover Pepijn de Cloe, een krachtjudoka. Jochem had na een week ziek zijn behoorlijk ingeleverd aan conditie en was nog steeds niet hersteld. Dit maakte de strijd ongelijk en Jochem verloor deze partij. Hierna restte nog één tegenstander, Finn Veldman. Jochem moet 3 keer een shido incasseren en verliest de partij. Jochem moet hierdoor genoegen nemen met de 3e plek, die echter wel een plaatsing voor het NK over 3 weken oplevert.