Afbeelding

Judoka's Haagsma geplaatst voor NK - 18

HENGELO/MARKELO - Judoschool Haagsma nam zaterdag met 12 judoka's deel aan de District Kampioenschappen (DK) in Markelo.

Talentvolle deelnemers uit heel Oost Nederland in de leeftijdscategorie onder de 18 jaar streden hier in de diverse gewichtsklassen om een plaats op het podium en plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Judoschool Haagsma mag daar met maar liefst vier judoka's naartoe.

Voorbereiding
Een groot deel van het seizoen werken judoka's toe naar de District Kampioenschappen. Een goede prestatie bij de District Kampioenschappen biedt mogelijkheden, zoals plaatsing voor het NK. De meeste deelnemers waarmee judoschool Haagsma de tatami betrad zitten pas net in de groep tot 18 jaar. Voorlopig kan de judoschool dus nog wel even met deze groep vooruit. Iedereen was scherp en in vorm bij de DK. Al geven vorm en scherpte geen garantie op die felbegeerde podiumplek en is daar soms iets meer 'volwassenheid' en soms een tikkeltje meer ervaring voor nodig. Toch zijn judoka's geslaagd in het behalen van die felbegeerde podiumplekken.

Onderling duel
Twan Cremer en Rian Meijers, beide uit Hengelo, kwamen uit in de gewichtsklasse tot 46 kilogram. In hun gezamenlijke partij bleken ze aan elkaar gewaagd. Beiden haalden het podium. Echter was Twan net wat sterker, waardoor hij het zilver in ontvangst mocht nemen. Rian ging naar huis met brons.

Gewichtsklasse tot 50 kg
Een gewichtsklasse hoger (-50 kg) kwam Dave Haagsma uit Hengelo in actie. Hij startte direct met een finalepartij, die hij in de extra tijd helaas verloor. Via de verliezersronde knokte hij zich alsnog terug naar het podium, waar hij de derde plek mocht betreden.

Nog meer brons
Ook Renske Uijthof (-70 kg) uit Hengelo wist met haar ervaring en enorme drive het brons in de wacht te slepen. Judoschool Haagsma heeft dus mooie resultaten geboekt op de District Kampioenschappen in Markelo. Door deze mooie resultaten mag Haagsma op 10 maart met zijn talenten afreizen naar de Nederlandse Kampioenschappen. Deze kampioenschappen zullen in Tilburg worden gehouden.