Afbeelding
Foto:

Oldenzaalse Buurtbemiddeling

OLDENZAAL - Overlast door buren, het is een veelvoorkomende bron van ergernis in Nederland. Soms slaag je er niet in om samen met je buren een geschil op te lossen. In zo'n geval kan buurtbemiddeling uitkomst bieden.

Buurtbemiddeling kan bij lichte vormen van overlast en irritaties bemiddelen tussen buurtbewoners en proberen het contact te herstellen. Voor zaken als Lawaaioverlast, stank, rommel, last door huisdieren, asociaal parkeren, pesten of intimidatie is buurtbemiddeling gratis en op vrijwillige basis beschikbaar. Overlast door Alcohol/drugs of psychiatrische problematiek kan niet door buurtbemiddeling aangepakt worden.

Contact
Denkt u een probleem te hebben waarbij buurtbemiddeling uitkomst kan bieden? U kunt vrijblijvend telefonisch contact opnemen met de de coördinator buurtbemiddeling (0541) – 571414. U kunt ook via E-mail contact opnemen (buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl). Vervolgens zal de coördinator beoordelen of uw conflict bemiddelbaar is. zo ja, dan worden er twee bemiddelaars ingeschakeld. Deze maken een afspraak om een beeld te krijgen van de situatie, daarna zullen zij het gesprek met uw buren aangaan. Als zowel u en uw buren akkoord gaan met bemiddeling volgt er een gesprek waarin de bemiddelaars tot een oplossing tussen u en uw buren proberen te komen. De bemiddelaars blijven onpartijdig en zullen tot duidelijke afspraken proberen te komen.