Shutterstock
Shutterstock Foto:

Startbijeenkomst Waterbeheer Wensink Zuid

BORNE - Het klimaat is sterk aan verandering onderhevig. We zien allemaal de tekenen van verandering: extreme regenbuien na relatief droge periodes. Piekmomenten waarop te veel water kan zorgen voor een grote overlast. Inmiddels zijn de Twentse gemeenten al druk bezig om in te spelen op deze ontwikkelingen; zo ook in Borne.

De gemeente gaat aan de slag met het waterbeheer in de wijk Wensink Zuid. Om uit te leggen wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren en wat de wijkbewoners hierin kunnen betekenen, is er donderdag 8 maart om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de Aula van het Twickel College aan de Welemanstraat.

Ontwikkelingen
Tijdens deze 'startbijeenkomst', waarbij ook wethouder Michel Kotteman aanwezig is, worden betrokkenen bijgepraat over de stand van zaken en ontwikkelingen die voor hen belangrijk zijn. Zo worden delen van de wijk los van elkaar aangepakt. Hulp en inbreng van wijkbewoners Tijdens (zomerse) buien komt er in Wensink Zuid namelijk regelmatig waterhinder en wateroverlast voor door regenval.

Oplossingen
Om dit tegen te gaan, wordt onder andere de riolering aangepakt. Een goed moment om ook de openbare ruimte opnieuw in te richten, zoals straten, speelterreinen en de groeninrichting. Hulp en inbreng van wijkbewoners is daarbij van groot belang. Klimaatadaptieve wijk Samen met de wijkbewoners hoopt de gemeente de komende jaren een zogeheten 'klimaatadaptieve' wijk te realiseren, oftewel een wijk die bestand is tegen klimaatsveranderingen. Een wijk die klaar is voor de toekomst, verkeersveilig is en een waterbergend vermogen heeft. Maar bovenal: een wijk met een prettige leefomgeving.

Praat mee
Wijkbewoners zijn per brief gei¨nformeerd over de informatiebijeenkomst op 8 maart. Overige gei¨nteresseerden zijn welkom. De Aula van het Twickel College aan de Welemanstraat 51 is open vanaf 19.15 uur.