Shutterstock
Shutterstock Foto:

Gemeente lanceert MijnHengelo

HENGELO - Inwoners die met vragen zitten op het gebied van hun gemeentelijke uitkering kunnen vanaf nu ook terecht op de website MijnHengelo. De gemeente wil zo de dienstverlening aan deze groep verder verbeteren.

De gemeente constateerde al vaker dat het niet altijd duidelijk is voor ontvanger van een gemeentelijke uitkering over welke rechten en plichten er zijn en hoe ze inzicht kunnen krijgen in hun persoonlijke situatie. De nieuwe portal mijnhengelo.nl moet hen hierbij helpen. Cliënten kunnen zo hun eigen contacten met de gemeente inzien en nakijken welke acties ze moeten ondernemen. Ook hun rechten en plichten met betrekking tot de uitkering zijn hier duidelijk aangegeven.

Uniek
Volgens de gemeente Hengelo is zo'n portal voor gemeentelijke uitkeringen uniek in Nederland. De gemeente wil dit in de toekomst ook nog verder uitbreiden; nu ligt de nadruk even op werk en inkomen. Dit past ook binnen de bredere trend dat inwoners steeds meer kunnen en willen regelen via internet. MijnHengelo is in eerste instantie bedoeld voor de ongeveer 2.400 Hengeloe¨rs die een uitkering van de gemeente ontvangen. Ze kunnen via MijnHengelo bijvoorbeeld kijken of hun uitkering is overgemaakt of het kindpakket aanvragen. Ook clie¨nten uit Haaksbergen en Borne kunnen gebruik maken van dit portaal.

Snel en overzichtelijk
'Is mijn uitkering al binnen?', 'Waar kan ik wijzigingen doorgeven?', 'Waar vind ik een bewijs dat ik gegevens heb ingeleverd?' 'Wanneer is mijn klantmanager bereikbaar?'. Het zijn vragen die veel gesteld worden door clie¨nten met een uitkering. Volgens wethouder Mariska ten Heuw van Werk en Inkomen biedt MijnHengelo veel vrijheid. "Met dit portaal komen we tegemoet aan de vraag van veel inwoners; ze kunnen voortaan zelf zaken nakijken en regelen op MijnHengelo. Je zou het een persoonlijke website kunnen noemen. Alle gegevens over werk en inkomen staan bij elkaar en onze clie¨nten kunnen daar elk moment van de dag bij, gewoon vanuit huis", aldus Mariska ten Heuw. Testgroep MijnHengelo is de afgelopen weken uitgebreid getest.