Honingbij helpt ons eten
Honingbij helpt ons eten Foto:

Scholen doen mee aan Bloemenlint Hengelo

HENGELO - De Groene Loper Hengelo organiseert de actie Bloemenlint voor scholen. Scholen leggen in hun schooltuinen, borders of in bloempotten een bloemenlint aan. Dit doen ze om de bijen en vlinders een handje te helpen en om Hengelo bloemrijker te maken.

Het mengsel van bloemenzaad is biologisch en afgestemd op de regio. Scholen die nog deel willen nemen, en die een zonnig stukje grond beschikbaar hebben, komen in aanmerking voor gratis bloemenzaad. Tot 9 maart kunnen scholen zich aanmelden via groeneloperhengelo@gmail.com

Nuttig
Ook al zijn sommige mensen bang voor bijen, het zijn hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Zo zijn bijen belangrijk voor ongeveer een derde van onze totale voedselvoorziening. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden zijn helaas veel tuinen betegeld. Dit heeft ook andere negatieve gevolgen, onder meer voor de afwatering in tuinen. Om de bijen in Hengelo een handje te helpen, start de Groene Loper Hengelo dit jaar met een bloemenlint voor scholen. Hiermee is in Hengelo extra voedsel te vinden voor bijen en vlinders. Samen met andere groene initiatieven die al bezig zijn met een bloemenlint, wordt de actie voor bijen en andere bestuivers de komende tijd onder andere uitgebreid naar sportverenigingen, zorgcentra, bedrijven en buurthuizen.

Groene Loper Hengelo
De Groene Loper Hengelo is een samenwerkingsverband tussen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij de natuur en hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Hengelo.