Afbeelding
Foto:

Cursus politieke filosofie bij Volksuniversiteit Hengelo

HENGELO - Op woensdag 7 en 14 maart staat de cursus 'Weet wat je kiest' op het programma van de Volksuniversiteit Hengelo e.o. De cursus vindt plaats in de Gieterij in Hengelo, van 19.00-21.00 uur.

Woensdag 21 maart a.s. gaan we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar hoe is de gemeente eigenlijk georganiseerd? Wat is nou dualisme op gemeenteniveau? En waarom is daar de laatste tijd zo veel over te doen? Deze cursus politieke filosofie over de gemeenteraad ontkomt niet aan een blokje staatsinrichting. Het blijkt in de praktijk namelijk niet eens zo heel makkelijk te begrijpen hoe de gemeente nu eigenlijk is opgebouwd. Wijnand Weegink daagt je in deze korte cursus uit: weet jij wat je kiest? Wijnand is na zijn studie filosofie in het volwassenenonderwijs gaan werken. Al sinds 10 jaar geeft hij met veel plezier les. Hij brengt ideeën over en bespreekt deze in een niet aflatende zoektocht naar zingeving en betekenis. Voor meer informatie en aanmelding: Volksuniversiteit Hengelo: (074) 852 55 25.

Stemwijzer
En u? weet u al wat u gaat stemmen? Op de site van de gemeente Hengelo is onder ''verkiezingen 2018'' een stemwijzer te vinden die na invullen een stemadvies geeft. Aan de hand van 30 stellingen over allerhande kwesties komt u te weten welk partijprogramma het beste bij u past. Ook praktische informatie over wanneer de stempas op de mat valt of hoe u per volmacht stemt is op de site te vinden. Daarnaast kunt u interviews met de lijsttrekkers van Hengelose partijen lezen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn niet alleen landelijke, maar ook lokale partijen zoals ProHengelo, LokaalHengelo en Democratisch Forum Hengelo actief. Belangrijke onderwerpen bij deze verkiezingen zijn zaken zoals meer sociale huurwoningen, de herinrichting van de binnenstad, subsidie voor duurzame energie en de mate van politietoezicht. Tot slot kunt u op de site van Hengelo de data en locaties van verkiezingsdebatten en bijeenkomsten vinden.