Afbeelding
Foto:

Göritzlehner promoot elektrisch rijden

HENGELO - We zien ze steeds vaker op de weg; volledig elektrische auto's. De afgelopen jaren is het aandeel elektrische auto's op de Nederlandse wegen gestegen. Zo zijn er volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland inmiddels 120.000 elektrische personenauto's in ons land. Elektrisch rijden heeft diverse voordelen.

Ook garage Göritzlehner in Hengelo is enthousiast over deze trend en leverde onder andere al een elektrische vrachtwagen, rijdt een elektrische bestelwagen en heeft al jaren ervaring met elektrische personenauto's. Zij organiseren iedere eerste zaterdag van de maand een ontmoeting voor elektrische rijders. "Iedere keer groeit het aantal gasten.", aldus Herman Göritzlehner. Op de eerste zaterdag van de maand om 10.00 uur komen ook belangstellenden die meer willen weten van elektrisch rijden langs voor een kopje koffie en taart van Göritzlehner. Een goed moment om tips en ervaringen uit te wisselen over de e-auto.

Snellaadstation
Het bedrijf beschikt sinds kort ook over twee 50kWh snelladers. Zo kunnen 6 voertuigen laden bij het pand aan de Diamantstraat 26. Herman Göritzlehner's zoektocht naar een geschikte snellaadpaal werd gevolgd door de Duitse TV. Op YouTube tikt u in Göritzlehner en dan ziet u een filmpje van zes minuten (Roy Bolscher & Herman Göritzlehner e-auto und dann?). De stroom uit deze palen is vooralsnog gratis. Een elektrische auto kan dan dus zonder kosten volgetankt worden; een zeer aantrekkelijke optie gezien de stijgende kosten voor fossiele brandstoffen.

De toekomst
Garage Göritzlehner speelt dus al veel in op de toekomstige trends. Bewust omgaan met energie is ook iets dat het bedrijf goed opgepakt heeft; zo liggen er 222 zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Omdat een elektrische auto minder onderhoud vergt ligt hier een mooie uitdaging om samen te zorgen voor mobiliteit én het milieu.

Kom langs
Belangstellenden zijn welkom op de eerste zaterdag van de maand om 10.00 uur aan de Diamantstraat 30 Hengelo. Kijk op www.goritzlehner.nl, of bel 074 2558000.

Afbeelding