Afbeelding
Foto: nb

Nijverbij voor Joop van Alfen

HENGELO - Joop van Alfen heeft woensdag de Nijverbij ontvangen. Dit is een gemeentelijke waarderingsprijs voor Hengeloƫrs die positief bijdragen aan de lokale samenleving.

Joop van Alfen ontving de prijs woensdag uit handen van wethouder Claudio Bruggink. Dit gebeurde bij gelegenheid van een receptie van het Leger des heils in Hengelo waar hij Van Alfen actief is. Als twintiger kwam hij in contact met het Leger des Heils in Enschede en werd korte tijd later zelf actief. Inmiddels is hij 70 jaar betrokken. Anderen helpen ligt hem na aan het hart; op verschillende manieren zet hij zich in voor de medemens. Velen kennen hem van de kledingwinkel waar hij nog steeds, ondanks zijn hoge leeftijd, vier dagdelen in de week werkzaam is. Vroeger sprak hij zelfs met mensen af in de kledingwinkel. Zo hielp hij mensen over de drempel om tweedehandse kleding te kopen.

Feest
Woensdag werd van Alfen in het bijzijn van familie, vrienden en collega's, in het zonnetje gezet. De muziekband van korps Enschede was ook aanwezig om het geheel een muzikaal tintje te geven. De organisatie van dit feest was een samenwerking tussen Bij Bosshardt Hengelo en het Gilde college.