Afbeelding
Foto:

Symposium Onder Twente

HENGELO - De Twentse bodem; we staan er niet vaak stil bij. Wie al naar de grond kijkt, komt vaak niet veel verder dan 'ja, dat is een asfaltweg' of 'dit is natuur'. Maar er zijn ook mensen die zich meer verdiepen in het Twentse bodemgebruik. Voor hen is er op donderdag 22 februari het symposium Onder Twente bij Hazemeijer in Hengelo.

Een avond voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam gebruik van bodem en ondergrond. De avond wordt geleid door Felix Rottenberg. Hij gaat onder meer in gesprek met Ruud Cino, directielid Energie en Omgeving van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en met wethouders uit Twente. Wilfried Finkers verzorgt een mini-conference.

Duurzaam gebruik
De afgelopen maanden is er onder de naam 'Onder Twente' een dialoog gestart met als doel te verkennen en te leren hoe we de bodem en ondergrond duurzaam kunnen gebruiken. Initiatiefnemers zijn de 14 Twentse gemeenten en de provincie Overijssel en ook belangengroepen, bedrijven, onderwijsinstellingen en wetenschap zijn uitgenodigd deel uit te maken van het platform.

Uitdagingen
Twente staat voor grote uitdagingen zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, schoon drinkwater en voedselveiligheid. Deze opgaven zijn onlosmakelijk met de bodem en ondergrond verbonden. Er zijn de afgelopen maanden verschillende gesprekken geweest en bijeenkomsten georganiseerd door 'Onder Twente' over het duurzaam gebruik van de ondergrond en onze gezamenlijke belangen. Het symposium op 22 februari is een tussenstand van de regionale samenwerking. Onder leiding van Felix Rottenberg kunt u zien wat 'Onder Twente' tot nu toe heeft opgeleverd. Tevens kunt u meedenken over de koers van 'Onder Twente' in de toekomst.

Symposium
Bent u inwoner, raadslid of bestuurder? Werkt of studeert u in deze regio? Wilt u meer weten over 'Onder Twente' en wat deze regionale samenwerking ondergrond tot nu toe heeft opgeleverd? Wilt u meedenken over de koers van 'Onder Twente' in de toekomst? Dan bent u van harte uitgenodigd om bij dit gratis symposium aanwezig te zijn. Kijk voor informatie en aanmelding op: www.ondertwente.nl