Afbeelding
Foto:

Hockeyclub Bully groeit verder door

OLDENZAAL - De Oldenzaalse hockeyclub Bully heeft een mooi resultaat bereikt. De vereniging is momenteel de zevende hockeyclub van Oost-Nederland, afgemeten naar het aantal leden. De populariteit van hockey groeit zowel landelijk als lokaal, waar Bully dus van lijkt te profiteren.

Jaarlijks moeten de hockeyverenigingen in oktober hun ledenaantallen doorgeven aan de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Deze heeft nu de totale ledencijfers bekendgemaakt. De KNHB telt iets meer dan 250.000 leden. Dit komt er op neer dat ongeveer 1,5 procent van de Nederlanders aan hockey doet.

Twente blijft nog achter
Het aantal hockeyers in Twente groeide vorig jaar met 0,4 procent ten opzichte van 2016. Hoewel het hockey dus op zich groeit, blijft Twente nog wel wat achter bij het landelijk gemiddeld; in onze regio speelt ongeveer 1 procent van de inwoners hockey. De groei is met name te danken aan de nieuw opgerichte Hockeyclub Losser afgelopen jaar. Qua omvang is HC Twente met 1.064 leden de grootste vereniging van Twente. Verder staan OHC Bully (1.039 leden) en MHC Almelo (917 leden) in de Twentse top drie. Het district Oost-Nederland telt nu ruim vijftig hockeyverenigingen.

Kennismaking
Bully probeert natuurlijk ook de komende jaren door te groeien, onder meer door de jeugd meer te interesseren voor deze mooie sport, onder meer door sportkennismaking.