Afbeelding
Foto:

Trein Bad Bentheim met vertraging van start

OLDENZAAL - De nieuwe grensoverschrijdende treinverbinding tussen hengelo en Bad Bentheim gaat op maandag 26 februari eindelijk van start.

Aanvankelijk zouden de nieuwe treinen al in januari van start gaan voor de nieuwe verbinding tussen Hengelo en Bad Bentheim. Al gelijk op de eerste dag ontstonden echter grote problemen; de acht treinstellen van het type Stadler Flirt werkten toch niet naar behoren op het Duits-Nederlandse spoornet. Met enig schaamrood op de kaken werd de treindienst toen voor onbepaalde tijd stilgelegd.

Aanpassingen
De afgelopen tijd is gebruikt om samen met de fabrikant de problemen met de nieuwe treinen op te lossen. "Wij betreuren het feit dat we medio januari de reiziger niet de beloofde dienstverlening konden bieden", zegt Magali Euverte, CEO Keolis Deutschland.

Problemen
Het probleem met de treinen zelf had ook nog een andere oorzaak; de toelating van deze treinstellen liep vertraging door waardoor ook de eerste ingangsdatum - 10 december - gemist werd. Hierdoor kon pas 14 januari gereden worden. De intensieve testfase die hieraan vooraf ging leverde alleen incidentele problemen op. Na de toelating van de acht nieuwe elektrische treinstellen op het Nederlandse en Duitse spoorwegnet en de start op 14 januari bleken onvoorziene storingen het treinverkeer te hinderen. Keolis rijdt tot eind februari 16 testritten per dag en voert de laatste reparaties uit. Naar verwachting zullen de treinstellen op 26 februari gereed zijn voor grensoverschrijdende inzet.

Dienstregeling
De complete dienstregeling kunnen reizigers online verkrijgen in de bekende reisplanners, op de eurobahn-website, in de eurobahn servicecentra, in de treinen van de lijn RB61, evenals in alle DB Tickets en Service winkels en samenwerkende kaartverkooplocaties langs de lijn.

Kaarten
Voor treinreizen van Hengelo of Oldenzaal naar Duitsland geldt: Ligt de bestemming in Nedersaksen dan gelden het Niedersachsentarief en het Niedersachsen-Ticket. Het Niedersachsen-Ticket geldt ook voor treinreizen naar Herford (RB 61) of Nienburg (RE 78) evenals voor verbindingen van Hengelo via Rheine naar Münster. Voor reizen binnen Nederland geldt het Nederlandse tariefsysteem en kan gereist worden middels de OV-chipkaart.