Afbeelding
Foto:

Hengelo lanceert eigen stemwijzer

HENGELO - Het zal u niet ontgaan zijn; de gemeenteraadsverkiezingen zijn weer in aantocht. Vele partijen dingen mee naar de gunst van de kiezer op 21 maart. Maar hoewel de landelijke politiek veel aandacht krijgt en tot de verbeelding spreekt, valt er bij lokale verkiezingen nog winst te behalen. In Hengelo is nu een eigen stemwijzer opgezet, waarbij kiezers de standpunten van lokale partijen kunnen vergelijken.

Deze woensdag was de officiële lancering van de nieuwe stemwijzer. Deze is vanaf nu te vinden via de website van de gemeente Hengelo zelf, met een knop op www.hengelo.nl.

Lancering
Woensdag was de lancering met een bijeenkomst in MFA 't Berflo. Alle lijsttrekkers werden hiervoor uitgenodigd om samen als eerste de nieuwe digitale stemwijzer in te vullen. Aan de hand van dertig stellingen krijgt de kiezer een stemadvies over welke partij het meeste aansluit bij zijn of haar antwoorden.

Populair
De lancering van de lokale stemwijzer is een goede stap om kiezers actiever te maken en meer te interesseren voor de thema's in de lokale politiek. De gemeenteraad neemt immers belangrijke besluiten die een directe impact hebben op Hengeloërs. Uiteenlopend van bredere thema's zoals werk, inkomen, zorg en woongelegenheid maar ook specifieke zaken zoals de revitalisering van het Hengelose stadshart. Het invullen van de stemwijzers is ook bij landelijke verkiezingen al erg populair; zo vulden 6,8 miljoen mensen de stemwijzer in voor de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen jaar.

Veel te kiezen
Er valt veel te kiezen voor Hengeloërs; zo bestaat de raad momenteel uit maar liefst twaalf verschillende fracties. Naast de stemwijzer zijn er in de aanloop naar de verkiezingen ook nog diverse debatten gepland. Kijk voor de stemwijzer en meer informatie op www.hengelo.nl