Shutterstock
Shutterstock Foto:

Donatie Jeugdsportfonds

HENGELO - Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving; zeker wanneer je jong bent. Maar voor kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, zijn veel dingen niet vanzelfsprekend. Zo is sportdeelname vaak erg duur. Gelukkig is er het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne om hen hierbij te helpen.

Het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne mocht afgelopen een mooie donatie in ontvangst nemen; een cheque van 10.000 euro, met dank aan de sponsoren van het afgelopen week gehouden Rotary Streetsoccertoernooi. Sander Boschker van het Jeugdsportfonds en wethouder Mariska ten Heuw van Hengelo namen de symbolische cheque in ontvangst, uit handen van voorzitter Jaap Komen van Rotary-club Hengelo-Driene. In veel gemeenten zijn inmiddels lokale Jeugdsportfondsen actief. De opzet van deze fondsen is relatief simpel: wanneer ouders met een laag inkomen sportdeelname niet kunnen betalen, betaalt het Jeugdsportfonds zaken zoals de contributie voor een sportclub en eventuele sportattributen. Zo kunnen ook kinderen uit minimagezinnen volop meedoen met sport. "Ik ben heel blij met dit initiatief, want het is belangrijk dat ieder kind kan sporten," aldus de wethouder. "In Hengelo zijn 2.000 kinderen van wie de ouders de contributie van een club of de sportkleding die erbij hoort, niet kunnen betalen. Het Jeugdsportfonds draagt deze kosten en zorgt er zo voor dat deze kinderen ook mee kunnen doen." Het bedrag is bij elkaar gebracht door hoofdsponsor Heutink ICT en zo'n vijftig andere, voornamelijk Hengelose, bedrijven die het toernooi sponsoren.

Aanvragen
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds; dit gaat altijd via intermediairs. Bijvoorbeeld een huisarts, maaatschappelijk werker, leerkracht, sportcoach en anderen. Op jeugdsportfonds.nl staat informatie over dit proces.