SP tegen sloopplan woningen Nijverheid

HENGELO - De SP-fractie van Hengelo is tegen de mogelijke sloop van woningen in de Nijverheid.

Woningcorporatie Welbions heeft weliswaar nog geen concrete aankondiging gedaan van sloopplannen, maar de SP baseert zich hierbij op de aankondiging dat Welbions tijdelijke huurders zoekt voor woningen aan de Geerdinksweg en Mariastraat, wat een opmaat zou zijn naar sloop van deze woningen rond 2022, zo vreest de SP. Dit levert zorgen op. De sloop is volgens de fractie niet in lijn met eerder gemaakte afspraken over een stop op slopen, geen verkoop van goede huurwoningen en het bouwen van meer betaalbare huurwoningen.

Sloopplan
Raadslid Vincent Mulder (SP) heeft geen goed woord over voor deze onverwachte actie van de verhuurder Welbions. "In 2013 heeft Welbions een onderzoek gedaan naar de staat van deze woningen, waarin bleek dat opknappen van de woningen de beste optie was. Nu komt er een aap uit de mouw en willen ze alsnog op termijn slopen. Onbestaanbaar in een tijd dat zulke gewilde en betaalbare woningen voor huurders beschikbaar moeten blijven".

Renoveren
De SP ziet liever dat Welbions investeert om de woningen te renoveren; zo blijven deze behouden voor het woningenbestand. Aangezien betaalbare huurwoningen al relatief zeldzaam beginnen te worden, is sloop van deze woningen ronduit acceptabel, zo beargumenteerd de SP. Dit maakt het voor lage inkomens nog lastiger om passende woonruimte in Hengelo te vinden die betaalbaar is. De fractie heeft inmiddels van de huurdersbelangenorganisatie Ookbions begrepen dat zij zich ook niet bij sloop willen neerleggen en wil ook graag met hen overleg om dit 'bizarre sloopplan' van tafel te krijgen.