"Achter het huis" in de Schouwburg

HENGELO - De musical "Achter het huis" vertelt het verhaal van Anne Frank en het leven van haar en haar familie in de tijd dat ze moesten onderduiken.

De verhalen uit het dagboek van Anne Frank vormden een inspiratiebron voor deze musical. Op een ietwat gewaagde manier nemen de acteurs je mee in het leven van een gezin dat onder angst en stress gebukt gaat. Ilja Leonard Pfeiffer heeft zich voor het schrijven van dit stuk ingeleefd in de jonge Anne Frank die genoodzaakt wordt om samen met haar familie continu in een kleine ruimte te verblijven. De spanning die dit met zich meebrengt wordt gebracht op een soms ironische manier. "Achter het huis" staat op zaterdag 17 februari in 20.00 uur in de Schouwburg Hengelo. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.schouwburghengelo.nl.

Theaterversie
van "In de Vlaamsche Pot"

OLDENZAAL - Theater van de Klucht brengt de hilarische televisieserie "In de Vlaamsche Pot" naar Stadstheater De Bond op zondag 18 februari.

Op televisie was de serie "In de Vlaamsche Pot" te zien in de jaren '90. De humor in de afleveringen zorgden ervoor dat de serie en echte hit was. Nu ruim 20 jaar later is van de serie over het restaurant een versie gemaakt voor in het theater. Net als de televisieserie is ook de theaterversie geschreven door Haye van der Heijden. Het verhaal van "In de Vlaamsche Pot" speelt zich af in het restaurant van eigenaar Karel, gespeeld door Bas Muijs, en diens partner chefkok Luciën, gespeeld door Onno Innemee. Alles gaat zo zijn gangetje in het restaurant tot er een oude kennis van Luciën langskomt en alles niet is meer is wat het lijkt.

Lach van begin tot eind
De hilariteit van de televisieserie wordt ook op het toneel getoond gedurende de gehele voorstelling door de cast. De cast bestaat naast Bas Muijs en Onno Innemee uit Arijan van Bavel, Bettina Holwerda en Sabine Beens. Vanaf 14.30 uur op 18 februari is "In de Vlaamsche Pot" te zien in Stadstheater De Bond. Kom ook wanneer u zin hebt in een vrolijke middag. De kaarten kosten € 24,50. Op de website www.stadstheaterdebond.nl vindt u meer informatie en kunt u kaarten bestellen.