Afbeelding
Foto:

Hengelo wil eigen 'Raad van Elf' voor binnenstad

HENGELO - De initiatiefnemers achter het Hengelose initiatief om een 'Raad van Elf' op te zetten voor de binnenstad zijn blij met het enthousiasme van de gemeenteraad om dit op te pikken. Deze inwoners gaan dan meedenken over de komende herinrichting van de binnenstad en bredere thema's die hier aan gerelateerd zijn.

In januari werd dit besproken bij het politiek forum en in de gemeenteraad zelf. Het idee werd ingediend door Henk Nieuwenhuis, Henk Kosterink, Rudi Theunissen en Gerard Jilleba. Zij stelden de gemeenteraad voor om een 'Raad van Elf' in te stellen die zich buigt over binnenstadsthema's. De gemeente werkt al geruime tijd aan plannen voor de binnenstad, maar om tot een écht goed resultaat te komen is directe inbreng van Hengeloërs wenselijk. Dat hier ook behoefte aan is bij de inwoners zelf bleek al bij een eerste bijeenkomst op 22 januari in metropool, waar zo'n 50 mensen aanwezig waren. Een teken dat de inwoners veel waarde hechten aan een breed gedragen resultaat.

Interesse
De gemeenteraad is zeker geïnteresseerd in dit initiatief; zo bleek ook bij de raadsvergadering van 31 januari. Maar, helaas ziet de raad er minder in om deze nieuwe 'Raad van Elf' ook echt een concreet vetorecht te geven voor plannen, iets wat zij wel graag willen. De initiatiefnemers vinden dit vooralsnog jammer, maar tonen wel begrip. Zij gaan nu toch door met dit proces. Dit om zo "gaandeweg een prominente, volwaardige positie te verwerven in het vervolgtraject. De huiskamer van de stad is van ons allemaal', aldus de initiatiefnemers.

Bezetting
Op korte termijn gaan zij dan ook de personele bezetting van deze raad invullen. Diverse inwoners hebben al aangegeven graag zitting te nemen. Ook anderen kunnen zich aanmelden, via binnenstadsplanhengelo@gmail.com of telefonisch bij Gerard Jilleba op 06-57 59 00 58