Shutterstock
Shutterstock Foto:

Carnaval brengt sfeer in het donker

HENGELO - Oldenzalers zijn - naar eigen zeggen - de fanatiekste carnavalsvierders van de regio. En hoewel er inderdaad altijd veel gezelligheid is in de Boeskoolstad, timmert ook Hengelo aardig aan de weg om een echte carnavalsstad te worden. Naar goed gebruik staat ook de Windbuulstad de komende dagen weer geheel in het teken van dit gezellige feest.

Deze vrijdagavond is de start van het carnaval in Hengelo met de gezellige Twentse Lichtparade. Deze start om 19.15 uur aan de Bankastraat. Er zijn weer tientallen verlichte praalwagens te bewonderen, voorzien van honderdduizenden lampjes die wat sfeer en licht brengen in de duisternis. Verenigingen uit de brede regio komen graag naar deze optocht om zo ook in het donker daverende shows te geven. De vele loopgroepen van groot tot klein zullen het publiek weer vermaken en er is natuurlijk een uitgebreid randprogramma. De Twentse Lichtparade brengt dan ook jaarlijks meer en meer toeschouwers naar Hengelo om dit mee te maken. Met wagens tot zo'n 25 meter lang en 8 meter hoog zal dit weer een echt spektakel worden. Diverse dweilorkesten, fanfares, drumbands en anderen zorgen voor een opperbeste sfeer.

Gezinsoptocht
Zaterdag staat de tweede optocht op het programma; de altijd gezellige gezinscarnavalsoptocht. Een echte optocht voor, maar vooral ook dóór Hengeloërs. Dit jaar is al weer de 41-ste editie van deze optocht. De start is om 14.00 uur aan de Bankastraat. Vele mooie praalwagens uit Hengelo rijden mee in de tocht, begeleid door loopgroepen in alle soorten en maten. Ook hier mag de bijpassende carnavalsmuziek natuurlijk niet ontbreken.

Bijzonder
Wat de gezinscarnavalsoptocht zo bijzonder maakt is dat er naast de carnavalsverenigingen ook veel anderen meelopen in de tocht. Dit loopt uiteen van de scholen, scouting, politieke partijen tot vriendengroeppen en stichtingen.

Voorbereiding
Het plannen van deze optochten is zowel voor de carnavalsvernieingen als gemeente altijd een hele uitdaging. Evenementen die immers tienduizenden bezoekers en deelnemers trekken vergen wat meer aandacht. Zo is er een nauwe samenwerking tussen de gemeente, hulpdiensten en organisatie om zo samen tot een gezellige en vooral ook veilige optocht te komen waar Hengelo trots op mag zijn.