Afbeelding
Foto:

Vraag een buurtbon aan

HENGELO - Wat is de kracht van de Hengelose samenleving? Dat is een strikvraag: de kracht van de samenleving zijn de Hengeloƫrs zelf. In tijden waar de overheid steeds meer taken afschuift, pakken inwoners en organisaties dit voortvarend op. Om dit belangrijke stukje zelfredzaamheid en eigen initiatief te stimuleren zal de gemeente ook dit jaar weer buurtbonnen verstrekken.

De buurtbon is een middel dat we inmiddels al wel goed kennen. Naast Hengelo kennen andere gemeenten ook deze bonnen, waarmee een kleinschalig initiatief in de wijk bekostigd kan worden. De gemeente kan zo een project ondersteunen zonder dat de gemeente gelijk een fikse zak met geld kwijt is. De inwoners en organisaties in een buurt kunnen vaak ook een initiatief sneller en met minder kosten realiseren door de kracht van lokale vrijwilligers te benutten. De afgelopen jaren zijn al veel leuke activiteiten opgezet met deze buurtbonnen, uiteenlopend van een Sinterklaasfeest, kerstconcert voor ouderen, buurtsportactiviteiten of theater- en dansworkshops voor kinderen. Het is allemaal mogelijk met de buurtbonnen.

Aanvragen
Het aanvragen van de buurtbonnen kan sinds 1 februari en tot uiterlijk 15 november dit jaar. De gemeente heeft voor dit jaar ruim 53.000 euro beschikbaar voor heel Hengelo. De gemeente zal dit verdelen naar ratio van de hoeveelheid inwoners in een buurt. Aanvragen is simpel. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen of ophalen bij het stadskantoor aan de Hazenweg, de bibliotheek aan de Beursstraat, het kantoor van Welbions aan de Paul Krugerstraat en bij buurt- en wijkcentra in Hengelo. U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in Hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de te verstrekken bonnen.