Afbeelding
Foto:

Oldenzalers tevreden met Twente Milieu

OLDENZAAL - De inwoners van Oldenzaal zijn zeer tevreden met de dienstverlening van Twente Milieu. Dit blijkt uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek van de afvalinzamelaar.

De Oldenzaalse huishoudens waarderen de afvalinzameling en andere dienstverlening met het rapportcijfer 7,6. Dit is het één na hoogste cijfer; alleen in Hof van Twente is de waardering nog iets hoger met een 7,8.

Goede cijfers
De algemene rapportcijfers van Twente Milieu schetsen een positief beeld van het verloop van de afvalinzameling. In november 2017 heeft Twente Milieu een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door Kennispunt Twente. In dit tweejaarlijkse onderzoek zijn inwoners van Twente gevraagd wat zij van de dienstverlening van Twente Milieu vinden. Dit leverde een algemeen rapportcijfer op van 7,2. Dit gemiddelde cijfer ligt weliswaar boven de norm die Twente Milieu zichzelf stelde - een 7 - maar de ambitie ligt natuurlijk hoger. Het bedrijf wil toch wel minimaal een 7,5 scoren. Het meest tevreden bleken de Twentse inwoners over de inzameling van groente, fruit en tuinafval (7,8) en papier en karton (7,5). Meer dan 10% van de aangeschreven Twentenaren heeft de vragenlijst ingevuld. De resultaten geven Twente Milieu veel informatie over waar inwoners tevreden zijn over de dienstverlening, maar ook hoe deze nog verder verbeterd kan worden. In goed overleg met gemeenten zullen deze worden uitgewerkt en opgepakt.

Diensten
Naast de afvalinzameling voert Twente Milieu ook het beheer van de openbare ruimte uit in diverse gemeenten en zij beheren de diverse afvalbrengpunten. De afgelopen jaren kwam hier ook een stukje duurzaamheid bij; zo helpt Twente Milieu gemeenten met het formuleren van passend beleid en er werden afvalcoaches ingezet om een stukje bewustwording over recycling te kweken bij de inwoners. Dit begint al goed zijn vruchten af te werpen.