Shutterstock
Shutterstock Foto:

Laatste werkzaamheden
recreatie-Twentebad bijna klaar

HENGELO - Het was een aardige klus, maar de werkzaamheden aan het Twentebad zijn bijna klaar. Deze maand moet het recreatiebad nog één keer even dicht voor afrondende werkzaamheden.

De laatste werkzaamheden betreffen de recreatiebaden, zoals de baden met duikplank, klimwand, Bambino Beach en het bubbelbad. Het gaat om het aanpassen van goten en leidingwerk in de kelder. Deze werkzaamheden beginnen op 19 februari; uiterlijk 23 februari moet dit klaar zijn. Er kan deze dagen wel gezwommen worden in het instructiebad en het 25 meter wedstrijdbad.

Sportbad
De zwemmers kunnen dan ook net genieten van het nieuwe 50-meter sportbad dat buiten aangelegd is op de plek van de eerdere opblaashal. Het bad loopt op het moment van schrijven vol en zal rond het verschijnen van de krant klaar moeten zijn voor gebruik. Het is het enige bad in de regio dat beschikt over een volwaardig 50-meterbad voor officiële wedstrijden. Zo kan hier ook op zeer hoog niveau getraind worden door zwemmers en clubs uit de brede regio.

Aangepast rooster
Op de dagen van de werkzaamheden staat er een aangepast rooster op de website van het Twentebad (www.twentebad.nl). Voor de abonnementhouders van het Twentebad is er deze 5 dagen een actie samen met zwembad Vondersweijde in Oldenzaal. Op vertoon van de geldige Twentebadpas en legitimatie is het mogelijk 5 dagen gratis te zwemmen in Oldenzaal.

Veel werk
De renovatie van het Twentebad was een klus met een lange voorgeschiedenis. In 2016 begon de verbouwing die voor het einde van dit jaar geheel klaar moet zijn. De werkzaamheden gebeurden gefaseerd om het zwembad zoveel mogelijk open te kunnen houden tijdens de werkzaamheden. Er werden grote investeringen gedaan om het bad echt toekomstbestendig te maken en voor zoveel mogelijk doelgroepen een fijne zwemervaring te bieden. Zo werd het bad volledig toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. De resterende werkzaamheden zijn nog afmaakwerkzaamheden aan het pand zelf, zoals de entree en kleedruimte.