Afbeelding
Foto:

Warmetruiendag

TWENTE- Op twee februari is het voor de twaalfde keer warmetruiendag in Nederland. Deze dag staat in het teken van energiebesparing. In het bijzonder door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten.

Verwarm jezelf, niet de wereld. Dat is het motto van honderdduizenden Nederlanders alsmede vele bedrijven en instanties op twee februari. Deze dag vraagt onze aandacht voor slimmer omgaan met energie en is een goed moment om stil te staan bij de impact die wij op het klimaat hebben. Wereldwijd gaat bijna 40 procent van het enegieverbruik naar het verwarmen van gebouwen.

Graadje lager
Met elke graad die we de verwarming lager zetten besparen we 6% energie en CO2 op ons verbruik. Als wij allen elke dag de verwarming een graad lager zouden zetten zouden we een hoeveelheid energie overeenkomstig met het jaarverbruik van de stad Amsterdam besparen. Samen hebben we impact, zo is het idee. De focus ligt deze dag op het dragen van een warme trui. Isolatie is een uitstekend middel om warmte te besparen, zowel bij mensen als gebouwen.

Bredere campagne
Warmetruiendag is onderdeel van een nationale campagne tot energiebesparing en wordt georganiseerd door de organisaties Greenchoice en Klimaatverbond Nederland. Inmiddels doen bijna twee miljoen mensen mee aan de actie. Ook de NS doet mee, daarnaast zijn er nog vele scholen, universiteiten, meteorologen en bekende Nederlanders die meedoen. ook de Overheid mag in dit lijstje niet ontbreken. Landelijk worden er vele acties gehouden. Meedoen is heel simpel: zet de verwarming een graad lager en trek een warme trui aan! Of het nou thuis is of op het werk, alle beetjes helpen.

Grote besparing
Samen met honderdduizenden anderen wordt uw kleine individuele daad van besparing een grote landelijke daad van besparing. Op www.warmetruiendag.nl kunt u verder informatie vinden over deze dag, waaronder acties bij u in de buurt.