Afbeelding
Foto:

Erepenning voor bridgeclub

HENGELO - De Hengelosche Bridge Club heeft de gemeentelijke Erepenning in ontvangst mogen nemen. Afgelopen zondag reikte wethouder Jan Bron de bronzen erepenning uit aan de jubilerende vereniging; zij bestaan inmiddels 75 jaar.

Bij de uitreiking in café De Zevenster werd natuurlijk teruggeblikt op het ontstaan van de vereniging en de successen de afgelopen zeven decennia. De Hengelose Bridge Club werd op 20 januari 1943 opgericht in het voormalige Amstel Hotel aan de Enschedesestraat. Dit jaartal geeft al een hint achter de motivatie om zo'n club op te richten: tijdens de oorlogsjaren was er absoluut behoefte aan wat vertier. In de jaren die volgden zou de club verder doorgroeien maar ook af en toe fuseren met andere clubs zoals Boerke Aas en Stadserf. Sinds de jaren '90 speelt de Hengelosche Bridge Club in de grote zaal van de voetbalvereniging BWO (Blauw Wit Oost).

Gezelligheid voorop
Naast het competitieve spel is gezelligheid nog steeds de belangrijkste factor voor de vereniging. Zij organiseren jaarlijks leuke activiteiten en speciale spelavonden. Naast bridge is er ook volop ruimte voor het sociale aspect. Het bridgen heeft menig speler leuke contacten en vaste vriendschappen opgeleverd. De Hengelosche Bridge Club is lid van de landelijke Nederlandse Bridge Bond (NBB). Een vereniging met ruim 117.000 leden. Hengelo telt ongeveer 90 leden. Bridgen is een sociale sport waarbij de leden met elkaar optrekken en tegelijkertijd hun hersenen trainen.