Open dag Vrije school De Zevenster

OLDENZAAL - Op zaterdag 27 januari tussen 10.00 en 12.00 uur opent Vrije School De Zevenster in Oldenzaal (J.W.F. van Hartenstraat) haar deuren voor alle belangstellenden en ouders van kinderen die moeten kiezen voor een basisschool.

Een belangrijke keuze want in de kleutertijd (groep 1, 2) ontwikkelen kinderen de voorwaarden voor het leren (vanaf groep 3). Op de Vrije School mogen kleuters echt kleuter zijn en doen wat dicht bij ze staat en bij hun leeftijd past: spelen. De scheppende fantasie van kleuters is de basis voor creatief- en probleemoplossend denken op latere leeftijd. Ook worden sociale vaardigheden ontwikkeld en geoefend door te spelen. Een belangrijk deel van de dag bestaat voor kleuters van de Vrije School uit spelen. Kinderen mogen zelf kiezen waarmee en met wie. Fantasie wordt gestimuleerd. Er zijn vele materialen voor spel aanwezig. Naast het vrije spel in de klas is er dagelijks aandacht voor het buitenspel. Bovendien wordt er veel gezongen en heeft iedere dag een kunstzinnige activiteit.

Discozwemmen
bij Vondersweijde

OLDENZAAL - Op vrijdagavond 2 februari wordt Zwem Center Vondersweijde omgetoverd in een heuse discotheek! Het discozwemmen begint om 18.15.

Zwemmen is een feest tijdens het discozwemmen bij Vondersweijde. Een DJ verzorgt de muziek en met gekleurde lichten en special effects is het feest compleet! Het discozwemmen vindt op vrijdag 2 februari plaats van 18.15 tot 21.00 uur. De entree bedraagt 4,15 euro per persoon. In het kader van carnaval is er een fotobooth aanwezig!