Shutterstock
Shutterstock Foto: Shutterstock

Groene Loper van start

HENGELO - De afgelopen tijd kon u hier al vaker lezen over de groene, duurzame ambities van Hengelo. Er zijn steeds meer initiatieven gaande om de stad groener en duurzamer te maken. Zo zal ook in Hengelo het project de Groene Loper vean start gaan.

Individuele inwoners, bewonersgroepen en organisaties doen al zelf veel om de stad groener te maken. Een mooi voorbeeld dat ook Hengeloërs zich bewust zijn van hun rol om de aarde mooi te houden en door te kunnen geven aan de volgende generatie. Praktisch ook, gezien de bredere ontwikkelingen qua klimaatverandering, die ook in Hengelo goed voelbaar zijn. Zo zorgen de fikse regenbuien in een relatief tijd voor wateroverlast in de stad; een fenomeen dat de komende jaren waarschijnlijk toe zal nemen. Meer groen gaat dit tegen, maar het is ook goed voor de biodiversiteit en het ondersteunen van voor de mens nuttige insecten zoals bijen en vlinders.

Bijeenkomst
Allerlei mensen zijn al bezig om hun eigen omgeving groener te maken met bijvoorbeeld buurtmoestuinen, bollenperken of geveltuinen. De Groene Loper Hengelo wil deze initiatieven ondersteunen en samenbrengen om van elkaar te leren. Mensen die al bezig zijn met een groen project of een leuk idee hebben zijn dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de startbijeenkomst van de Groene Loper Hengelo. Deze zal gehouden worden op woensdag 7 februari van 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur) tot 21.30 uur in Het Berflo, Apolloplein 1 Hengelo.

Groene Loper Hengelo
De Groene Loper Hengelo is een initiatief van de Stichting Groener Hengelo in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en de Provincie Overijssel. De Groene Loper streeft naar meer betrokkenheid bij de eigen groene leefomgeving en naar het vergroten van de biodiversiteit. Onder het genot van een kopje koffie gaan deelnemers in gesprek, maken kennis met elkaar en ze kunnen groene wensen en ideeën met elkaar delen. Aanmelden kan door te mailen naar groeneloperhengelo@gmail.com of te bellen met 06.55.77.36.70. Aanmelden het liefst voor 1 februari.