Tentoonstelling Kind onder Vuur te zien in Thijcollege

Expositie Kind onder Vuur in Thijcollege

OLDENZAAL- Hoe eng is het om 's nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? In de tentoonstelling die afgelopen maandag van start ging in Oldenzaal ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdsgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

De expositie vertelt de verhalen van Oorlogskinderen. Farah's huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten 's nachts ontploften in haar Syrische wijk. Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. Hoe dat voor hen was is te ervaren in de kindertentoonstelling. Doel is om zo scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes die in oorlog opgroeien en hierdoor een moeilijker jeugd ervaren. Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal gaf samen met klas 1Hv3 de aftrap. Daarna ging de klas aan de gang met de opdrachten en filmpjes. De expositie zal tot vrijdag 2 februari in Oldenzaal te bezoeken zijn in het Thijcollege, Thijstraat 30 Oldenzaal.

Ook in Hengelo
De tentoonstelling zal tevens van 26 maart tot 6 april in Hengelo, Beursstraat 34 te zien zijn. Rode Kruis vrijwilligers zullen dan ook een lezing over Humanitair Oorlogsrecht geven aan de ouders en leerkrachten van scholen die de expositie bezoeken. Nadere informatie is nog niet bekend.