Afbeelding
Foto:

Goed uit Elkaar helpt bij scheiding

HENGELO - Jaarlijks gaan rond de 34.000 stellen uit elkaar met een scheiding. Het aantal scheidingen in Nederland is de afgelopen jaren relatief stabiel gebleven, maar over het algemeen is wel te concluderen dat mensen langer bij elkaar blijven voor ze gaan scheiden; gemiddeld nu 15 jaar.

Een scheiding is altijd een emotionele aangelegenheid; zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Een vechtscheiding ligt dan op de loer. Vorig jaar is in Hengelo het nieuwe project 'Goed Uit Elkaar' opgezet; een traject dat ouders helpt om een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook u kunt hier hulp bij krijgen, mocht dit nodig zijn.

Afspraken
De opzet van het project is relatief simpel: een professional denkt mee over hoe de scheiding het beste aangepakt kan worden en wat er dan geregeld moet worden voor jullie als echtpaar en voor de kinderen. Zij zijn het belangrijkste in dit proces: een goede scheiding voorkomt problemen en trauma's bij de kinderen. Het maken van duidelijke afspraken helpt hier zeer veel bij. Bij een echtscheiding komen veel praktische zaken kijken en echtparen zitten zelf ook vaak met veel vragen. De onafhankelijke professional kan dan helpen om orde te scheppen in die chaos. Meer informatie is te vinden op www.wijkrachthengelo.nl