Afbeelding

BoesCabaal
dit jaar nog groter

OLDENZAAL - Het carnaval staat weer voor de deur. En muziek is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met dit mooie feest. Menig carnavalsvereniging beschikt wel over een huiskapel en ook de carnavalisten zingen graag uit volle borst mee. Sinds vorig jaar is er een nieuw feest te vinden op de Oldenzaalse carnavals-kalender: BoesCabaal. Dit jaar nóg groter en gezelliger.

De tweede editie van BoesCabaal is op zondag 28 januari. Met de gevestigde namen als De Lawineboys en Stef Ekkel pakt organiserend comité de Klingelbuul'n het na de succesvolle editie van vorig jaar dit jaar nog groter aan. Bij Dans- en Partycentrum Rouwhorst zijn vier zalen met vier thema's deze avond.

Zalen
De tent, hetzij in een andere vorm, is terug van weggeweest. Hij krijgt dit jaar het thema "Karaoke Aprés Ski Schlagerbar Tent" mee. De bezoekers kunnen een verzoek nummer bij DJ Relight aanvragen en hun zang kwaliteiten ten gehore brengen in de Tent. De Jeugd kan helemaal los gaan in de (FeestTent-)Zaal op de beats van DJ Tobias en DJ Bart alwaar ook De Lawineboys en Stef Ekkel ten tonele zullen verschijnen.

Kapellen
Kapellen en Carnaval in Oldenzaal zijn en blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo'n 14 kapellen uit geheel Nederland presenteren zich dit jaar op BoesCabaal. Evenals voorgaande jaren strijden de kapellen, welke eventueel gejureerd willen worden, bij Café Moatman om de prijzen op muzikaal vlak. Het tot Dweilcafé omgetoverde voorcafé van Rouwhorst wordt misschien wel de gezelligste 'place to be' voor de festivalgangers van het eerste uur. Het merendeel van de kapellen vertonen hier in ongedwongen sfeer wat ze in hun mars hebben.

Gezellig
Carnavalsfestival BoesCabaal heeft zo 'voor elk wat wils' zegt het organiserend comité. Met vier verschillende thema's is voor menig muziekliefhebber en vele generaties het Carnavalsfestival 'DE' opwarmer voor het Carnaval wat twee weken later zijn hoogtepunt bereikt in de Oldenzaalse binnenstad.

Kaarten
BoesCabaal 2018 is op zondag 28 januari in dans- en Partycentrum Rouwhorst. Tijd: 13.00 – 22.30 uur. De toegang kost 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij 'Kiosk Ome Toon' en Dans- en Partycentrum Rouwhorst. Kijk op www.boescabaal.nl.