Afbeelding
Foto:

Brievenhulp in Hengelo

HENGELO - Overheden en organisaties sturen wel eens brieven en emails die soms moeilijk te begrijpen zijn. Hoewel zij al veel doen om deze beter leesbaar te maken, is het toch soms lastig om te begrijpen wat zij bedoelen. Gelukkig is er de Brievenhulp in Hengelo die kan helpen.

Sommige brieven zoals van de Belastingdienst of verzekeringsmaatschappij zijn soms moeilijk te begrijpen. Ook moet u wel eens een formulier invullen wat u misschien niet helemaal begrijpt. De Hullpdienst hengelo, onderdeel van Wijkracht, helpt dan graag. Vrijwilligers lezen de brieven samen met u en leggen dan uit wat er in staat en wat u eventueel moet doen. Ook kunnen zij helpen bij het invullen van formulieren. Belastingaangiftes moet u echter zelf doen. De Brievenhulp kan u wel helpen met een doorverwijzing naar een andere organisatie.

Waar en wanneer?
De Brievenhulp is elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De vrijwilligers zijn te vinden op de tweede verdieping van de bibliotheek aan de Beursstraat 34. Iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is de Brievenhulp aanwezig in het sportcafé van het kulturhus Hasselo aan de Henry Woodstraat 62. Een afspraak maken is niet nodig; u kunt gewoon binnenlopen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Brievenhulp? U kunt bellen met Hulpdienst Hengelo via 088-945 57 22 (Wijkracht) of het Zorgloket gemeente Hengelo via: 074-245 91 31. Mailen kan natuurlijk ook: hulpdiensthengelo@wijkracht.nl of neem een kijkje op www.wijkrachthengelo.nl

Leesbaarheid belangrijk
In de meeste gemeenten en bij overheidsinstanties is een groeiende bewustwording dat hun brieven en andere communicatie lang niet voor iedereen begrijpelijk zijn. Zo hebben 2,5 miljoen volwassenen in Nederland grote moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zeker niet alleen mensen van niet-Nederlandse afkomst; ook menig geboren Nederlander heeft hier moeite mee. Daarom zijn er in veel gemeenten al initiatieven om hen te helpen bij het verbeteren van hun taalbeheersing. De Brievenhulp is hierop een welkome aanvulling; het voorkomt dat mensen in de problemen komen doordat ze brieven niet kunnen lezen of formulieren niet in kunnen vullen.