Afbeelding
Foto:

SP presenteert programma leefbaar en sociaal Hengelo

HENGELO - De SP Hengelo heeft het verkiezingsprogramma vastgesteld. Niet geheel verrassend zij aspecten zoals leefbaarheid en een goed ondersteunend sociaal beleid de belangrijke speerpunten.

Het nieuwe programma 'Voor Elkaar, Voor Hengelo' omvat in totaal 46 pagina's met speerpunten en bijbehorende onderbouwing. De fractie komt dus duidelijk goed beslagen ten ijs om de kiezer over te halen. Lijsttrekker Mariska ten Heuw presenteerde het programma maandag bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de SP in Hengelo. Het programma is het resultaat van de inbreng van vele actieve SP leden. In het programma wordt prioriteit gelegd bij een goed sociaal beleid (werk en zorg) en een zichtbare vergroening van de stad te beginnen met de binnenstad.

Samenwerken
De titel 'Voor Elkaar, Voor Hengelo' is bewust gekozen: "We onderstrepen daarmee dat we het samen moeten doen. Samen met andere fracties, samen met onze inwoners, samen met bedrijven, samen met de vele actieve verenigingen en instellingen in onze stad. We moeten daarbij iets voor elkaar over hebben. Eerlijk delen en solidariteit, de kernwaarden van de SP vind je erin terug.", aldus kandidaat-fractievoorzitter Floor van Grouw.

Speerpunten
De top vijf speerpunten zijn: menswaardige uitvoering van de WMO en jeugdzorg met zo min mogelijk marktwerking. Voldoende betaalbare (sociale) woningen. Investeren in werkgelegenheid voor alle opleidingsniveaus. Het behouden van een volwaardig basisziekenhuis en het zichtbaar vergroenen van de stad.