Afbeelding
Foto:

Gemeente Borne zet in op duurzame energie en woning

BORNE - De gemeente Borne wil de komende jaren een belangrijke duurzame ambitie verwezenlijken. In 2020 moet 45 procent van alle woningen minimaal energielabel B hebben. Om inwoners hierbij te helpen is er het Energieloket.

Het Energieloket Borne is door de gemeente overgedragen aan de stichting Borne Energie, die het afgelopen jaar al stappen zette om Borne over te laten schakelen naar meer duurzaam energieverbruik en opwekking. Borne Energie is een overkoepelende organisatie waarin diverse activiteiten ondergebracht zijn.

Goede kansen
In Borne is nog veel winst te behalen om woningen duurzamer te maken. Inwoners zelf zien hier gelukkig zelf ook het belang van in; ruim 70 procent van de inwoners gaf in 2016 aan dat zij graag energie willen besparen. Borne Energie gaat hen hierbij helpen, maar stimuleert tegelijk ook de overstap naar het duurzaam opwekken van energie of het inkopen van duurzame energie. Borne Energie werkt zelf zonder winstoogmerk, maar zal wel duurzame energie aan gaan bieden die elders geproduceerd is; zij zijn namelijk ook partner in energiebedrijf Vonk. Dit jaar willen zij dan ook duurzame energie aan gaan bieden tegen een scherpe prijs. De opbrengsten van deze stroomverkoop worden dan weer geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten in Borne.

Energieloket
Naast onafhankelijk advies kan men bij het Energieloket terecht voor informatie over subsidiemogelijkheden. Waardoor Bornenaren jaarlijks geld kunnen besparen. Het Energieloket aan de Ambachtstraat 2 is voor vrije inloop geopend van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken kan ook, via borneenergie@gmail.com. Kijk voor meer informatie over het Energieloket en Borne Energie op www.borneenergie.nl of bel met 06-48073046.