Afbeelding
Foto:

Hengelo heeft een nieuwe centrummanager

HENGELO - Het centrum van Hengelo moet de komende tijd weer een fikse impuls krijgen. Het als 'ongezellig' ervaren centrum - we drukken ons nog voorzichtig uit - was de afgelopen jaren een doorn in het oog van Hengeloƫrs, ondernemers en bezoekers. Maar inmiddels is er een positieve lijn. De gemeente, ondernemers en organisaties zoals Stichting Centrummanagement Hengelo hebben al veel werk verricht om het centrum weer aantrekkelijk te maken. Een belangrijke spin in dit web is de centrummanager.

Met ingang van 1 februari dit jaar zal Anja Timmer de functie van centrummanager gaan vervullen, als opvolger van Gerard Veldhof die dit de afgelopen zeven jaar vervulde. Deze zwaaide deze maand af, nadat hij in december zijn 70-ste verjaardag mocht vieren.

Brede ervaring
Anja Timmer brengt belangrijke nieuwe inzichten met zich mee. Zij heeft een rijke bestuurlijke ervaring. Zo was zij PvdA-gemeenteraadslid en zeven jaar actief als Tweede Kamerlid; onder meer als voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. Van 2012 tot oktober 2016 was zij wethouder in Almelo. Timmer groeide op in Hengelo en woont er al weer enkele jaren. Het is voor haar dan ook een mooie uitdaging om de komende jaren samen met de gemeente en ondernemers te werken aan een mooiere en sterkere binnenstad. Om zich hier op te kunnen richten legt ze haar politieke activiteiten neer; het centrum van Hengelo verdient natuurlijk haar volledige aandacht. "Als bestuur van de SCH hebben wij er alle vertrouwen in, dat wij samen met Anja Timmer een succesvolle volgende fase in kunnen luiden.", aldus de aankondiging.

Investeren
De gemeente Hengelo besloot eind vorig jaar al om zo'n 13 miljoen euro uit te trekken voor binnenstadsinvesteringen. Scheidend centrummanager Gerard Veldhof benadrukte wel dat dit slechts het begin zou zijn, er is meer nodig om Hengelo tot een aantrekkelijke topstad om te toveren. Wel is het een duidelijk signaal dat ook de gemeente dit serieus aan gaat pakken.