Afbeelding
Foto:

Stembureauleden en tellers gezocht

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is naarstig op zoek naar stembureauleden en tellers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op 21 maart worden de gemeenteraadsverkiezingen weer gehouden. Dit valt dan ook gelijk samen met een raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Voor zowel de verkiezingen als het referendum moet gestemd worden met het potloop op papier. En hier zit dis ook een uitdaging voor de gemeenten: er moeten veel formulieren geteld worden in een relatief korte tijd, om zo binnen een redelijke termijn een uitslag te kunnen geven. En aangezien het tellen een geheel handmatige aangelegenheid is, zijn er dus ook extra helpende handen nodig.

Kom helpen
iedere Oldenzaler van 18 jaar en ouder mag in principe meehelpen als lid van een stembureau of als teller. De gemeente zorgt dan voor wat eten en drinken op de verkiezingsdag én er staat een kleine vergoeding tegenover. Vooraf is er wel een verplichte instructiebijeenkomst. Aanmelden kan tot en met 12 januari en begin februari krijgen mensen te horen of ze ingedeeld zijn.