Afbeelding
Foto:

Gemeenten blij met succes Westermaat De Veldkamp

HENGELO / BORNE - De gemeenten Hengelo en Borne kijken terug op een succesvol jaar voor bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. Het terrein, gelegen halverwege Hengelo en Borne, verwelkomde het afgelopen jaar diverse nieuwe bedrijven.

In totaal werd 4,5 hectare grond verkocht; een mooi resultaat volgens beide gemeenten. In een week tijd werden drie overeenkomsten gesloten met de bedrijven Hoffmann Quality Tools, Jonkman Coating en Nijwa Groep. Allemaal grotere bedrijven. Met name de aantrekkelijke ligging is volgens Borne en Hengelo een belangrijke factor om zich hier te vestigen. Westermaat De Veldkamp ligt centraal langs de snelweg met goede ontsluiting. Door de aantrekkende economie neemt ook de vraag naar vestigingslocaties weer duidelijk toe. De gemeenten profiteren hier dus direct van.

De bedrijven
Hoffmann Quality Tools komt op een mooie zichtlocatie met een kavel van 5.000 vierkante meter. In de zomer van 2019 moet deze vestiging open gaan aan de Amerikalaan. Ook Jonkman Coating heeft woensdag 20 december officieel getekend voor een nieuwe vestiging op Westermaat De Veldkamp. "We waren op zoek naar een kavel van 20.000 vierkante meter die voldoet aan onze wensen, zoals goede bereikbaarheid vanaf de snelweg en in de buurt", zegt directeur Harmen IJdema. "Met name vanwege het feit dat al onze medewerkers in de nabije omgeving wonen. En dat op een mooie zichtlocatie! Aan al deze voorwaarden voldoet alleen Westermaat De Veldkamp. We kunnen hier een toekomstbestendig bedrijf realiseren, waarbij we diverse duurzame maatregelen en bedrijfsprocessen kunnen in- of doorvoeren." Jonkman Coating hoopt in de tweede helft van 2019 haar deuren te openen. Als derde in de rij tekent Nijwa een overeenkomst, om uit te kunnen breiden op Westermaat De Veldkamp. Eind 2015 opende hier Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep een nieuwe vestiging. Hier worden nieuwe en gebruikte trucks en bedrijfswagens verkocht en kan men terecht voor verhuur, APK en truck- en traileronderhoud. "We willen onze bedrijfsactiviteiten en service graag uitbreiden."