Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tulpen in de kas
bij Kiekeboer'n

Vereniging Kiekeboer'n organiseert op zondag 29 januari een winterwandeling. In deze derde editie loopt u door een bosrijk agrarisch landschap vanaf Kwekerij Visschedijk onder meer door 'de Ploai', langs drie boerderijen gelegen aan de Nieuwlandsbeek, ook wel de nieuwlandserven genoemd, waarvan de boerderij van de familie Visschedijk er één is. Ook loopt u langs een van de wijnvelden van Wijngaard Hof van Twente.

Na deze korte maar leuke wandeling bent u in de gelegenheid een rondleiding bij te wonen op de kwekerij en een kijkje te nemen in de kas waar gedurende het seizoen van januari tot Pasen circa 2,5 miljoen tulpen worden gebroeid op water. De kweker vertelt u graag over het proces van bol tot bloem, ook is de winkel speciaal voor de wandelaars geopend. Kwekerij Visschedijk is bekend van haar perkplanten, pioenrozen, zonnebloemen en de prachtige snijhortensia's, maar misschien nog wel meer van haar mooie tulpen en dan vooral het tulpenschoofje, een hand gebonden boeket tulpen met bol. Dit product wordt door heel Europa geëxporteerd.

Vereniging Kiekeboer'n is een initiatief van deelnemende agrariërs om agrarisch ondernemerschap te laten zien, proeven en beleven. De ondernemers maken de bezoekers bewust van het leven en werken op het platteland. Middels deze winterwandeling willen ze u hier graag kennis mee laten maken. Tussen 13.00 en 14.00 uur kunt u starten van Kwekerij Visschedijk aan de Platenkampsweg 7 in Ambt-Delden (Bentelo). Zowel voor volwassenen als kinderen een mooie gelegenheid om te genieten van de natuur en het buitenleven en een kijkje achter de schermen te nemen bij Kwekerij Visschedijk. Speciaal voor de kinderen is er een puzzel die gemaakt kan worden en waarmee een prijsje kan worden gewonnen.

De kosten van deelname aan de wandeling zijn € 3,00 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar lopen gratis mee. Dit is inclusief koffie / thee met wat lekkers en een rondleiding. Na de wandeling is er tegen een kleine vergoeding soep verkrijgbaar.