Foto: Romy Wieffer
Foto: Romy Wieffer Foto: Steef Alblas

Robin Hood in Hertme ontvangt
€ 5.000,- van het Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft het theaterspektakel Robin Hood in Hertme een bedrag van maar liefst € 5.000,- toegewezen. Uit handen van commissaris van de Koning Ank Bijleveld namen Bernadet Wieffer en Wim Menheere van de werkgroep Robin Hood de cheque in ontvangst.

In theater De Gashouder in Dedemsvaart ontvingen afgevaardigden van 57 organisaties een cheque voor het stimuleren van projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.Productieleider Harry Lutkenhaus van het Middeleeuwse openluchtspel is blij met de toekenning: 'We zijn volop bezig met de decors, kostuums, paarden en koetsen… Naast dat dit veel inzet vergt van vele vrijwilligers met een groot hart, kunnen we ook elk financieel steuntje in de rug goed gebruiken.' Naast de theatervoorstelling wordt het hele terrein van het Openluchttheater Hertme in Middeleeuwse sferen gebracht. Lutkenhaus: 'Je komt als bezoeker niet alleen naar de voorstelling kijken, maar je wandelt letterlijk een ander tijdperk in. Op de markt kun je Middeleeuwse waren kopen, eten en drinken zoals toen gebruikelijk was en je vermaken met oud-Engelse spelen. En daartussen figureren allerlei spelers die als het ware kleine stukjes opvoeren. En dan moet de hoofdvoorstelling nog beginnen!'

De kaartverkoop voor het belevingstheater, dat op 25 tot en met 28 mei in het Openluchttheater Hertme wordt gehouden, is inmiddels van start gegaan op de website www.robinhoodinhertme.nl.