Afbeelding
Foto:

33e Auni-toernooi

HENGELO - Op zaterdag 30 december 2017 zal voor de 33e maal achtereenvolgens het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi worden gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement met als bijzonderheid dat er jongeren aan deelnemen van veel verschillende nationaliteiten.

Er zullen 24 teams uit heel Nederland gaan strijden om de grote Auni-wisselbeker. De kwartfinales zullen worden gespeeld in Veldwijk vanaf 14:30 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht om 20:30 uur. De wedstrijden zullen zoals gewoonlijk weer onder leiding staan van officiƫle scheidsrechters. Tijdens de pauzes zullen er voorwedstrijden tussen Hengelose juniorenteams plaatsvinden. Een mystery guest zal samen met Emre Kandemir de afstrap van de kwartfinale-ronde doen.

Sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Tijdens het Auni-toernooi zullen er activiteiten plaatsvinden om geld binnen te halen voor het Kinderfonds. Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Met zijn multiculturele opzet is het uniek in zijn soort. Ze laten zien dat mensen van allerlei herkomsten heel veel gemeenschappelijk hebben; dat ze samen met elkaar kunnen genieten van sport. Het voorwoord in het toernooimagazine van dit jaar is geschreven door Dick Advocaat. Verder heeft wethouder Claudio Bruggink een woord vooraf geschreven. Het evenement staat bekend om zijn hoge spelniveau, ieder jaar maken verschillende topspelers deel uit van het sterke deelnemersveld. De organisatie is in handen van Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI te Hengelo. De stichting heeft ten doel, het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen.