Tentoonstelling in Emmauskerk

OLDENZAAL - De Emmaus geloofsgemeenschap heeft vier Oldenzaalse kunstenaars uitgenodigd om een tentoonstelling te houden. Deze is nog tot en met 29 december te bekijken.

Mirande Stijntjes houdt zich bezig met diverse media; schilderkunst, keramiek maar ook fotografie en ruimtelijk werk. Zij maakte een nieuwe installatie voor in de kerk. Blandy Buijs maakt sculpturen van klei op hout en past steeds nieuwe technieken toe. Zij is gefascineerd door de organische vormen in de natuur en combineert dat met een rijke belevingswereld.

Gedenken
Brenda Bleijenberg maakt kunstwerken in kleurig glas, rondom het thema gedenken. Zij heeft bijvoorbeeld het glazen doopvont voor de voormalige Emmauskerk ontworpen en uitgevoerd. In deze tentoonstelling is van haar een rots met glazen vlinders te zien. De laatste kunstenares is Paulien Rijkhoek; haar media zijn textiel en glas. Thema's in haar werk zijn transformatie en groei, compassie en liefde. Voor deze expositie maakt zij een werk in textiel waar leden van de Emmaus geloofsgemeenschap herinneringen aan belangrijke gebeurtenissen in hun voormalige Emmauskerk kunnen ophangen.

Divers
De vier Oldenzaalse kunstenaars raken in hun werk heel menselijke thema's aan. Genieten van natuur en fantasie, belangrijke momenten in het leven gedenken, de schoonheid zien in menselijke gebruikssporen die bij ons leven horen, wat je liefhebt moeten loslaten en toch weer in vertrouwen verder gaan. Het komt allemaal aan bod in krachtige, tere, vergankelijke, kleurige kunstwerken. Het is dus een bijzonder diverse expositie die ook uitnodigt om even stil te staan en te genieten, maar ook na te denken.

Steunpunt
Deze expositie is voor de Emmaus geloofsgemeenschap een stap op weg naar een nieuw pastoraal steunpunt. Vanuit dat steunpunt wil zij er zijn voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft en bijdragen aan een prettig leefklimaat in de wijk De Thij.

Openingstijden
De expositie is gratis te bezichtigen. De kerk is op en op de woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdagen zijn steeds twee van de vier kunstenaars aanwezig.