Afbeelding
Foto:

Nije Huis tijdelijk dicht, op zoek naar nieuwe plek

HENGELO - Het Nije Huis in Hengelo is dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Afgelopen week werd het pand aan de Beursstraat per direct gesloten als gevolg van wateroverlast en een vochtprobleem.

Het was een moeilijk besluit, zo benadrukt directeur Debby Nijenhuis van de Nije Stichting. Het Nije Huis zet zich in voor ondersteuning van (ex)kankerpatiƫnten en hun familie. Zij organiseren een breed scala aan voorlichtings- en ontspannende activiteiten voor deze doelgroep. Maar doordat ze werken met deze kwetsbare groep, is het vochtprobleem dus een groot risico. In afwachting van herstelwerkzaamheden - drie Ɣ vier maanden zijn hiervoor nodig - besloot het Nije Huis om te sluiten.

Tijdelijke plek
Het Nije Huis zou komende zomer al verhuizen naar de Nije Hoeve op het Gezondheidspark in Hengelo, maar nu moeten ze dus even tijdelijk verhuizen naar een nieuwe plek om toch hopelijk activiteiten door te kunnen laten gaan. Het Nije Huis is achter de schermen druk bezig met deze organisatorische uitdaging. Zo zijn zij ook op zoek naar een sponsor die verhuizdozen kan regelen; hiervoor deden zij afgelopen week een oproep via Twitter. Het Nije Huis was dit jaar ook druk bezig met een wereldrecord vestigen, namelijk door het produceren van een 10.000 meter lange slinger van gehaakte vlaggetjes. Deze actie bleek zo'n succes dat er inmiddels niet meer gehaakt hoeft te worden voor de actie.

Kerstfair
Gelukkig kwam de kerstfair die afgelopen zondag gehouden werd niet in het gedrang. Deze zou in het pand van het Nije Huis gehouden worden, maar dat ging dus niet door. Gelukkig was de Schouwburg Hengelo meer dan bereid om als gastheer te dienen voor deze activiteit. De Nije Stichting heeft opmerkelijk genoeg al vaker te maken gehad met dit probleem, in december 2015 kwam de kelder van het pand onder water te staan net voor de kerstfair, Ook toen kon de fair gewoon doorgaan, een teken van de inherente vastberadenheid.