Afbeelding
Foto: Bo ten Broeke

De Höfte wint
Gouden Boeskool

OLDENZAAL - Tijdens een feestelijke avond is op donderdag 7 december de Vrijwilligersprijs 2017 uitgereikt aan natuur en milieu educatief centrum en kinderboerderij de Höfte. Najlaa Hamad kreeg de prijs voor meest bijzondere vrijwilliger van 2017.

De feestelijke avond in Stadstheater De Bond werd gepresenteerd door Jolien Leussink. Tijdens deze bijzondere avond speelde Laura de Bruijn, winnares van de publieksprijs van de Christenhusz Theaterprijs, een ontroerend nummer voor de bezoekers van deze avond. De getalenteerde Jochem Esselink (13 jaar) speelde een fantastisch stukje cabaret over en voor de vrijwilligers. Ook de Hantei vereniging lieten zich gelden door een geweldige presentatie Taekwondo neer te zetten.

Winnaar
Rond 21.30 uur werd de winnaar van de Vrijwilligersprijs bekend gemaakt en reikte Wethouder Trees Vloothuis de prijs uit aan de dolgelukkige vrijwilligers van NMECO Kinderboerderij de Höfte. Uit de vele voordrachten zijn zij geselecteerd als winnaar. Volgens de jury heeft De Höfte als belangrijkste taak iedereen bewust te laten worden van de natuur en het milieu. De jury geeft hierbij aan: "Een betere doelstelling kan je in deze tijd niet hebben. Immers, de natuur is de belangrijkste levensbron voor de mens en we zullen moeten erkennen, dat de afgelopen eeuw veel schade is aangericht door de uitwassen van ons economisch stelsel". De jury vindt dat in haar praktijkomgeving de Höfte een substantiële bijdrage kan leveren aan onze omgang met de natuur om ons heen. En dat zij door hun bijdrage er voor kunnen zorgen, dat onze kinderen er straks ook van kunnen genieten. Volgens de jury was het nu de juiste tijd om de Höfte deze prijs toe te kennen. Een blijk van waardering en een extra stimulans om vooral zo door te gaan! De Vereniging van Rugpatiënten en Scouting Titus Brandsma behaalden de tweede prijs. Er waren 11 Oldenzaalse organisaties / verenigingen voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs 2017.

Inspiratie
Najlaa Hamad kreeg de prijs voor meest bijzondere en inspirerende vrijwilliger. Uit de korte maar treffende voordracht is gebleken dat deze Irakese vluchtelinge, alleenstaande moeder met studerende kinderen, buitengewoon gemotiveerd is gebleken om hier te integreren. Ze ging vrijwilligerswerk doen om mensen te ontmoeten en de taal te leren.

Foto: Bo ten Broeke