Het sleutelmoment van Henry van Loon

OLDENZAAL - Als Henry van Loon een voetballer was, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft.

En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. Op vrijdag 15 december speelt Henry zijn voorstelling Sleutelmoment in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Aanvang: 20.15 uur. Het Parool riep Henry van Loon uit tot 'een van de getalenteerdste komieken van het land', na het zien van de cabaretshow Sleutelmoment. De titel van de voorstelling geeft Van Loons ironische spel met de conventies van de show weer. Als iemand zijn levensverhaal vertelt, vertellen ze altijd over de 'sleutelmomenten' die het leven een beslissende wending gaven. Henry doet dat ook, in een zelfverzonnen autobiografie. "Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is."

Kaarten
Kaarten à 18,50 euro (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via www.stadstheaterdebond.nl of van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur aan de theaterkassa van De Bond, telefonisch bereikbaar via 0541 53 91 90.

Laatste woord

HENGELO - Sinds ze zich kan heugen is ze gefascineerd door de dood en het stervensproces. Ze heeft zich daarin verdiept door er veel over te lezen en door het bijwonen van workshops en lezingen over dat onderwerp. Ze volgde cursussen over rouw en het stervensproces en werd vrijwilliger voor de stichting Leendert Vriel in een hospice.

In de theatervoorstelling ´Het laatste woord – over sterven, de dood en daarna´ deelt zij haar ervaringen en haar kijk op de dood op een heldere, soms confronterende, maar ook humoristische wijze. Haar wens is om met deze voorstelling licht te werpen op de duistere kant van de dood. Vrijdag 15 december 2017 om 20.00 uur in theater KamaK, Esrein 15 in Hengelo. Kaarten: 10 euro via info@kamak.nl of via tel. 074 2569779.