Christmas around the world

OLDENZAAL - Beleef kerstliederen uit tal van verschillende landen tijdens Christmas around the world in de Hofkerk. Op zondag 17 december brengt de groep Muz`en Scène een bezoek aan de kerk in Oldenzaal.

De dag zal worden gevuld met verschillende internationale kerstliederen. Daarnaast wordt ook het Zweedse lichtjesfeest 'luciafest' gevierd met bijbehorende Zweedse pepparkakor (peperkoek) en glögg (glühwein). Behalve muziek is er ook toneel in de vorm van de drie koningen, de Luciameisjes en de stalknecht Staffan. Behalve Zweeds zijn er ook liederen uit het Amerikaans, Engels, Duits, Latijns, Frans en Oekraïens. De hofkerk opent zijn deuren vanaf 15.00 uur tot 16.30 uur. De entree bedraagt 10,- euro.

Zonnewende

OLDENZAAL - Als vanouds wordt midwinter gevierd. De kortste dag is bereikt, en vanaf hier gaan de dagen weer lengen. Dit wordt gevierd in de Plechelmusbasiliek op donderdag 21 december vanaf 19.00 uur.

De Oldenzaalse midwinterhoornblazers en het team van de Hofkerk zijn initiatiefnemers van deze vijfde winter-zonnewending. Vier gezamenlijk de kortste dag van het jaar en kijk uit naar de langere, lichtere dagen. Geniet van het karakteristieke geluid van de midwinterhoorn, alpenhoorn en jachthoorn. De avond wordt ondersteund door blaasmuziek, zang en een viering in de kerk. Vier samen het licht en breng een kaarsje naar het altaar of mogen (vooraf opgegeven) wenskaarten in de kerstboom gehangen worden. Na afloop van de viering is er koffie, thee en glühwein. Toegang is gratis.

'Retour
en Bourgogne'

OLDENZAAL - Het filmhuis draait op dinsdag 19 december en woensdag 20 december de film 'Retour en Bourgogne'. Een echte feelgoodfilm voor het gezin.

'Retour en Bourgogne' gaat over twee broers en hun zus die de wijngaard van de familie runnen. Dit doen ze met passie, maar ondertussen vinden ze ook ieder hun eigen weg. Regisseur Cédric Klapisch heeft er een boeiend verhaal van gemaakt dat in bijna twee uur tijd wordt verteld aan de kijkers. Het filmhuis vertoont de film op beide dagen om 20.00 uur. Toegang is 9,- euro per persoon en kaarten zijn te bestellen via www.stadstheaterdebond.nl