Gladheidsbestrijding Oldenzaal alert

OLDENZAAL - De Oldenzaalse gladheidsbestrijders zijn momenteel paraat om snel in te grijpen bij gladheid. Nu de eerste nachtvorst een feit is, ligt gladheid weer op de loer.

Hoewel winters in Nederland over het algemeen mild zijn de afgelopen jaren, kan gladheid al snel zeer belemmerend werken op doorgaand verkeer. Er zijn in Oldenzaal vijf strooicombinaties beschikbaar om ervoor te zorgen dat alle doorgaande wegen, bus- en fietsroutes goed begaanbaar blijven. Het streven is dan om de wegen binnen anderhalf uur na uitruk gestrooid te hebben. De gemeente Oldenzaal strooit weliswaar preventief, maar toch kunnen wegen glad zijn ondanks deze inzet. Een algemene vuistregel is dat wanneer uw autoruiten bevroren zijn, de wegen dan ook glad kunnen zijn. Zelfs met droog weer kan het glad zijn.

Kerstboomverlichting kan duurzamer

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is al goed bezig om steeds duurzamer te worden. Op het gemeentehuis liggen zonnepanelen en er wordt actief gewerkt om het energieverbruik terug te dringen. Zo is ook kerstverlichting nog vaak verre van duurzaam.

Veel inwoners gebruiken nog een antieke set kerstverlichting met de traditionele gloeilampjes. Dit zijn echter grootverbruikers qua stroom. Daarom geeft ook het Infopunt Duurzaamheid aan de Grootestraat 35 advies over duurzame kerstverlichting. Zo kunnen bezoekers hier het verschil zien tussen een boom met oude kerstverlichting en nieuwe LED-verlichting.