Biodiversiteit goed voor bijen en vlinders
Biodiversiteit goed voor bijen en vlinders Foto:

Bollenactie voor Groene Loper

OLDENZAAL - Oldenzaal moet straks een stukje groener en fleuriger worden, met dank aan de nieuwe bloembollenactie.

Onlangs lanceerde Natuur en Milieu Overijssel een actie waarbij onder meer bewonersgroepen een aanvraag in konden dienen om een gratis bloembollenpakket te krijgen. In Oldenzaal gaan maar liefst 14 buurtinitiatieven en basisscholen de komende weken aan de slag met het poten van biologische bloembollen in de openbare ruimte. Het gaat om bollen die voedsel geven aan bijen en vlinders. In de maanden februari tot mei komen de bollen in bloei. Het bij-vriendelijk maken van de gemeente is een belangrijk doel, omdat bijen belangrijk zijn voor de biodiversiteit en de productie van ons voedsel.

Veel initiatieven
In Losser en Oldenzaal zijn verschillende (bewoners)groepen actief om samen met buren en cliënten hun eigen omgeving groener te maken. Het project De Groene Loper gaat de komende jaren dergelijke initiatieven stimuleren, ondersteunen en samenwerking bevorderen. De Höfte, IVN Oldenzaal, Bijenvereniging Oldenzaal en Natuur en Milieu Overijssel werken daarbij samen. Ze organiseren bijeenkomsten en gezamenlijke acties om zoveel mogelijk mensen te interesseren voor dit thema.

Bijenlint
Komend voorjaar is er weer een gezamenlijke actie Bijenlint. Deze vindt plaats tussen NLDoet (9-10 maart) en de Dag van de Aarde (22 april). Mensen die meer willen weten over de Groene Loper Losser-Oldenzaal, bezig zijn met een groen project, of ideeën hebben om samen met anderen de buurt of schoolplein te vergroenen kunnen mailen naar groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com