Afbeelding
Foto:

Leuk weekend voor Judo Promotion

HENGELO - Judo Promotion Twente was het afgelopen weekend gezellig druk bezig. Met wedstrijden en activiteiten op diverse locaties hoefde niemand zich te vervelen het afgelopen weekend.

Met een Pietenmiddag in Almelo, een Pietenochtend in Hengelo, een Sinterklaastoernooi in Markelo en de Kings Cup in Drachten was er genoeg te doen. Na een week van voorbereidende pietentrainingen was het eindelijk zover:

Pietenfeesten
Het feestje begon op vrijdag in Almelo. Strijdtoneel was de sporthal in Windmolenbroek. Met 2 heuse Pieten werden de judopietjes hard aan het werk gezet. Daarna was er tijd voor een cadeautje en iets lekkers voor ieder Pietje. Verder was er voor de judoka uit Almelo en Borne tijd om afscheid te nemen van hun oud-leraar Frits Hartman. Zaterdag werd verder gevierd in Hengelo in het gymlokaal aan de Jan Prinsstraat. De judopietjes moesten ook hier eerst hard aan het werk: steile daken opklimmen, balanceren op smalle dakranden, oefenen voor struikelpietje en nog veel meer. Hier werden de Pietjes verrast door de komst van Zwarte Piet en Dikke Piet. De judopietjes mochten een wedstrijdje judoën tegen deze Pieten. Sommige Pietjes vonden het te spannend en keken lekker toe. Andere judopieten lieten zien, dat in Spanje het vallen komend jaar toch beter moet worden geoefend: zowel Zwarte Piet als Dikke Piet moesten het afleggen tegen de zeer gemotiveerde judopietjes. 'Je hebt goed je best gedaan', kregen ze na afloop van hun 5 tot 8-jarige tegenstandertjes te horen. Gelukkig maar. Ook hier na afloop iets lekkers en een cadeautje voor ieder judopietje. Voor de senioren was er dan eindelijk ook een spelletjes les: gooien/schuiven met dikke matten, buikschuiven met gymmatten, judobanden stelen en nog veel meer zorgden ook bij deze groep voor een leuke 'Pietenles'.

Sinterklaastoernooi
Ondertussen werd in Markelo het traditionele Sinterklaastoernooi gehouden. Sinterklaas en de Pieten zorgden voor de prijsuitreiking, best spannend allemaal. De begeleiding hier was in handen van judoleraar Mark Vaandering, ondersteund door lesassistenten Twan Weber en Bart Vos en Ruben Wilbrink. Na hard werken onder het toeziend oog van Sinterklaas en zijn pieten behaalden de judoka van JPT de volgende prijzen: Kampioen werden Ruben Vaandering, Esmee Kok, Hanneke Plaggemars, Sem Kalwij en Chiara Melisie. Zilver haalden Twan de Bruin, Elisa Melisie en Matteo Melisie. Het brons ging naar Simon Vaandering, Isis Nollen, Teero Oskamp en Imke Geselschap. Joes Nijhof, Omar Darwies, Alissa Kok en Taro Zwak werden vierde en voor Guilia Melisie, Lars Nollen en Roosmarijn was er een welverdiende 5e plek.