De opmars van dammer Marinus Freriks

BORNE - Er werd weer volop strijd geleverd op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging.

Loes Grooters en Marinus Bosman kennen mekaar al heel lang. Het werd een gemoedelijk treffen en beide spelers waren tevreden met de puntendeling die soepel tot stand kwam. Marinus Freriks is bezig met een opmars. Hij won alweer en ditmaal was Willem Buschers het slachtoffer. Gerard Santen en Hans van der Zon hadden een gelijkwaardige vier om vier op het bord, maar in het zicht van de remise-haven strandde het schip van Santen nog op jammerlijke wijze. Na een periode met tegenvallende resultaten speelt Ayla Nur de laatste weken als herboren.

Gedrevenheid
De gedrevenheid straalde er van af en Arie Hanegraaf werd op hardhandige wijze van het bord gezet. Bart Venneker verslikte zich in een twee om twee afruil waarmee hij een schijf op de tocht zette en Richard Vollenbroek wist daar wel raad mee.

Veste
Tonnie Keijzer was nog maar net begonnen met het bouwen van een solide veste toen hij zich deerlijk vergaloppeerde en al heel snel een schijf achter kwam, hij bood nog taai verzet maat kon de nederlaag tegen Nico Rosink niet meer voorkomen. Henk de Lange stond lastig tegen Yuen Wong en wist het smalle pad naar de remise niet te vinden.

De uitslagen:
B.Vetketel- J.Moorman 1-1
L.Grooters- M.Bosman 1-1
W.Buschers- M.Freriks 0-2
T.Keijzer- N.Rosink 0-2
H.de Lange= Y.Wong 0-2
B.Venneker R.Vollenbroek 0-2
B.Noppers- P.Behrens 0-2
G.Santen- H.van der Zon 0-2
A.Nur- A.Hanegraaf 2-0
F.ten Broeke –
D. Oude Egberink 2-0